VERSLAGEN


Thomas Kennes
Thomas Kennes

Doel van dit seizoen bereikt


Mijn seizoen begon in september met als doel de ISU scores voor de Europese Kampioenschappen te halen. Ik wilde er alles aan doen om deze scores bij mijn eerste wedstrijd in Milaan te halen met in mijn achterhoofd een tweede kans in Nice.

De opbouw van mijn seizoen heb ik als efficiënt ervaren. Ik heb veel küren gereden waardoor mijn conditie en zelfvertrouwen nu optimaal zijn. Daarbij was de begeleiding van mijn coach Thierry Cerez erg fijn. Deze inzet heeft geleid tot een aantal internationale successen. Zo lukte het mij om in Milaan mijn eerste triple Lutz in mijn lange kür te landen, na een wat teleurstellende korte kür. Hierdoor wist ik de technische score van mijn lange kür te verbeteren naar 57.04 punten. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik mijn technische score voor de korte kür in Nice zou halen. In Nice haalde ik 50.33 punten voor mijn korte kür totaal, met een technische score van 25.48 punten. Dit was genoeg om aan de ISU criteria te voldoen.

Toch was dit nog niet genoeg om door de Nederlandse bond uitgezonden te worden naar het EK. De criteria hiervoor zijn in de korte kür 52 punten en met de lange en korte kür samen 155 punten. Na mijn internationale wedstrijden had ik de 155 punten behaald, maar was het nog spannend omdat ik nog niet aan mijn 52 punten voldaan had. In Utrecht, tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de ONK, heb ik 54.11 punten gescoord. Hiermee voldeed ik aan alle eisen.

Aangezien ik nog geen officieel bericht had voor uitzending naar het EK, bleef het erg spannend maar op 9 december kreeg ik het verlossende bericht dat ik officieel naar de Europese Kampioenschappen 2016 in Bratislava werd uitgezonden. Ik was erg blij omdat ik hiermee mijn doel voor dit seizoen had bereikt, maar nu ik dit doel bereikt heb is het tijd om nieuwe doelen te stellen. Mijn doel voor het Europees Kampioenschap is een foutloze korte kür neer te zetten en te weten dat ik er voor mezelf alles aan gedaan heb wat op dit moment mogelijk is.

Nadat het goede nieuws naar buiten werd gebracht, heb ik veel positieve reacties mogen ontvangen. Daarbij heb ik ook een interview met de krant gehad. Al deze steun geeft mij extra motivatie om Nederland optimaal te vertegenwoordigen op het EK. Ik heb erg veel zin in deze uitdaging. Ook al is er nog een lange weg te gaan, deelnemen aan één van de grootste internationale wedstrijden is een stap in de goede richting.

Thomas Kennes