VERSLAGEN


Thomas Kennes
Thomas Kennes

Terug blikken op afgelopen wedstrijden


Open Nederlands kampioenschap

Mijn Nederlands kampioenschap liep helaas niet helemaal zoals gepland. Bij de korte kür was ik zo dom om mijn sprong combinatie 1T+1T te doen in plaats van 3T+2T. Als ik dit wel had gedaan zou ik een ruime voorsprong van 11 punten hebben gehad. Maar helaas…. toch was mijn voorsprong nog 5 punten en met die 5 punten voorsprong kon ik vol zelfvertrouwen mijn lange kür ingaan. Op zaterdag 15 Februari liep het helaas iets anders. Bij het inlopen voor mijn lange kür ging ik door mijn enkel. Even kwam het in me op dat ik me terug moest trekken. Maar daar dacht ik al snel anders over terwijl mijn directe omgeving toch liever gezien had dat ik me zou afmelden omdat we gewoon niet zeker wisten of er iets kapot was in mijn enkel.
Ik heb het risico genomen en het is gelukkig goed gedaan.
Het resultaat was dat ik voor het eerst SENIOR Kampioen van Nederland 2014 geworden ben.

Wereldkampioenschappen Junioren

Mijn ervaring in Sofia was super.
Voor de eerste keer een WKJ meemaken is geweldig.
De sfeer van een grote wedstrijd is toch heel anders als de andere wedstrijden die ik in mijn carrière heb gedaan.

Het grootste verschil is de hoeveelheid camera’s en media aandacht.
Er waren 38 mannen uit 31 verschillende landen. De concurrentie was dit jaar enorm.
Mijn kür was eigenlijk best wel redelijk. Heb mijn PB gereden maar helaas was het niet genoeg om bij de beste 24 te komen. Vóór ik naar Sofia ging had ik het eigenlijk al wel aan zien komen. Dit jaar was een jaar om de sfeer te proeven en een groot toernooi mee te maken en natuurlijk het allerbelangrijkste zo goed mogelijk te presteren. Volgend jaar gaat het vooral om de klassering. Mijn doel is om dan sowieso bij de beste 24 te komen zodat ik in de finale kom en mijn lange kür mag rijden.
Na het WKJ ben ik er zeker achter gekomen waar ik van de zomer HEEL hard aan moet werken.
Mijn PIROUETTEN en de verbindende elementen!!! Vergeleken met de andere mannen daar op het WK lig ik op dat gebied gewoon veel te ver achter.
Ik heb heel veel zin om van de zomer super hard te gaan trainen zodat ik volgend jaar weer fris en fruitig aan de start kan komen!

Thomas Kennes