VERSLAGEN

Sophie Bijkerk – Oktober 2013

SKN Kamp


Van maandag 7 oktober tot en met 13 oktober 2013 heb ik samen met nog 10 andere Top Talenten meegedaan met het eerste SKN-kamp. Deze week werden we gecoacht door Maron Perron, topcoach uit Canada. Het rooster van het kamp hadden we van te voren al opgestuurd gekregen zodat wij al van te voren wisten hoe de dag opgebouwd zou zijn. In de eerste helft van de week hebben wij heel veel getraind op het rijden van onze küren en natuurlijk de techniek van de sprongen en pirouetten die in je kür zitten. In de tweede helft van het kamp kregen wij om de beurt privéles van Manon. Ook gaf Manon ons off-ice les. Voor mij zaten er ook nieuwe oefeningen bij die ik nu ook kan gaan doen tijdens de off-ice lessen.

Vrijdagochtend hebben we een simulatiewedstrijd gedaan. Onze küren werden gefilmd en aan het einde van de trainingsdag besproken met Manon, Joan en onze eigen trainer/trainster.

Tijdens de bespreking kregen wij te horen waar we nog aan moeten werken voor de aankomende wedstrijden. Zaterdag en zondag was Marije van fysiotherapiepraktijk SanTwee aanwezig om het off-ice te verzorgen. We hebben veel stabiliteitsoefeningen gedaan. Zondag was de laatste trainingsdag. Ik kon wel voelen dat ik al heel wat uren trainen in mijn benen had maar ook nu was het: doorzetten!
Ik heb het SKN-kamp geweldig gevonden en kan eigenlijk niet wachten tot dat het eind januari 2014 zal zijn, zodat we onder leiding van Manon weer een hele week mogen trainen.

Sophie Bijkerk