VERSLAGEN


Niki Wories
Niki Wories

Nederlandse Kampioene Niki Wories over haar eerste deelname aan het europees kampioenschap


Ik ben Niki Wories, en ben vorige week direct de dag na het Nederlands kampioenschap naar het EK kunstrijden in Stockholm geweest, WOUW Wat was dat geweldig. Toen ik de baan voor he eerst in het echt zag kon ik op dat moment mijn ogen niet geloven en heb zeker wel vijf minuten met grote ogen rondgekeken, laat staan dat ik kon geloven dat ik daar over een paar dagen zelf mijn korte kür zou gaan schaatsen… Geweldig gewoon.

Het hotel was naast de ijsbaan dus ik heb niet veel van de stad zelf gezien maar dat was niet nodig aangezien ik het prima naar m’n zin had tijdens het kijken naar bjiv. De trainingen van de mannen enz. maar natuurlijk ook mijn eigen trainingen waarbij ik op het ijs stond met een van mijn voorbeelden Kiir Korpi alleen dat al was echt super gaaf!! toen eindelijk de dag was aangebroken dat ik mijn kür mocht rijden begon het toch echt tot me door te dringen, Niki Wories gaat straks echt haar internationale senior debuut maken op het Europese kampioenschap en eenmaal op het ijs ging het toch echt gebeuren.

Ik heb vol genoten van iedere seconden op het ijs, naja bijna elke seconden, want hoewel ik super goed begon met mijn kür heb ik aan het eind toch een fout gemaakt waardoor ik uiteindelijk net niet mijn lange kür niet heb gehaald en helaas dus op de tribune moest kijken naar de 24 wel geplaatste kunstrijdsters. Mijn ervaring daar is in een woord AWESOME. De gehele sfeer, mega stadion het hotel de ijsbaan. Het was gewoon geweldig en ik heb super erg genoten. Maar een van de mooiste dingen vond ik nog de steun en aanmoediging, de lieve berichtjes en vertrouwen die ik kreeg van iedereen. Het gevoel dat er zoveel mensen achter je staan dat is toch wel echt iets heel moois. Het was dus top en ik heb echt genoten en ik vond het geweldig om daar te mogen staan en mijn kür te laten zien en hopelijk zijn ze nog niet van me af.

Niki Wories