VERSLAGEN


Michel Tsiba
Michel Tsiba

Mijn eerste SKN Kamp


Ik ben Michel Tsiba, nummer 2 van de afgelopen Nederlandse kampioenschappen en sinds dit seizoen geselecteerd door SKN.

Ik ben er blij mee omdat het namelijk motiverend is als team deskundigen potentieel in je zien. Daarnaast biedt SKN ook nog faciliteiten aan zoals hun geweldige trainingskampen. Dit heeft positieve invloed op mijn vooruitgang.

Afgelopen week deed ik voor het eerst mee aan het SKN kamp. Ik heb gewerkt met Manon Perron, Manon is vooral een expert op technisch gebied. Ook heb ik gewerkt met Julie Marcotte, Julie is vooral een expert op het gebied van schaatsvaardigheid en choreografie. Julie heeft tijdens het kamp ook een kür voor mij gemaakt. De rest van de uren werkte ik met mijn eigen coach.

Ik ben SKN dankbaar dat ik met Julie kon werken aan mijn kür, wanneer Julie schaatst zweeft ze over het ijs, haar schaatsvaardigheid is van heel hoog niveau en daar heb ik veel van opgestoken. De kür die Julie voor me heeft gemaakt is geweldig, Julie is een erg actief en levendig persoon ik heb dan ook met veel plezier met haar gewerkt. Mijn trainer en ik zijn blij met het resultaat.

Ik heb ook met veel plezier gewerkt met Manon, Manon is een hele goede coach en zij heeft mij afgelopen week enorm geholpen. Met o.a. kanten rijden, sprongen en spins. Manon geeft vaak kleine tips die aansluiten op de techniek van mijn eigen coach die je dat zetje geven om een element perfect uit te voeren en te beheersen.

Het SKN kamp was verder erg effectief omdat we met zijn allen vele uren op het ijs stonden en steeds hard bleven trainen.. Het is natuurlijk ook erg leerzaam door de expertise van de trainers. Maar ook omdat je op het ijs staat met de beste kunstschaatsers van Nederland en dat is erg stimulerend waardoor je nog harder je best wilt gaan doen.
Kortom het SKN kamp was geweldig!

Ik ben erg blij om deel uit te maken van het SKN team. Ik wil SKN en met name Joan, de topcoaches uit Canada Manon en Julie en natuurlijk mijn eigen topcoach Susan heel erg bedanken voor deze effectieve en leerzame week het was een topweek. Ik heb nu al zin in het volgende SKN kamp!

Michel Tsiba