VERSLAGEN

Kyarha van Tiel
Kyarha van Tiel – Augustus 2014

Mijn eerste junior grand prix


Dinsdag 19 augustus vertrokken mijn coach Nathalie Oogjen en ik naar Courchevel in Frankrijk voor mijn eerste Junior Grand Prix. We vlogen naar lyon en daarna met de bus naar Courchevel hoog in de bergen.

Op woensdag had ik mijn eerste training. Het was best wel zwaar vanwege het hoogte verschil met Nederland. Op donderdag ochtend had ik een goede training.

In de middag begon de wedstrijd en ik was als 9de aan de beurt. Helaas ging mijn korte kür niet zo goed. Ik wilde te graag laten zien wat ik kan. Maar ik heb niet opgegeven en alles doorgesprongen. Toen ik van het ijs ging was ik teleurgesteld, maar dacht morgen met mijn lange kür heb ik een nieuwe kans om het te laten zien.

Op vrijdag startte ik als 7de met mijn lange kür. Zenuwachtig was ik niet meer en ik wist dat deze kür goed zou komen. Ik heb gedacht aan alle aanwijzingen die mijn trainers me verteld hadden. Aan het einde van de kür was ik dood op, maar ik heb gevochten tot het einde. Als ik terug kijk ben ik blij dat mijn lange kür zo goed ging en dat ik nog een paar plekjes ben geklommen.

Het was een super ervaring om mee te maken ik heb er veel van geleerd en ik hoop nog veel meer van dit soort wedstrijden mee te maken.

Liefs, kyarha van Tiel.