VERSLAGEN

Kyarha van Tiel
Kyarha van Tiel – Januari 2015

Kyarha van Tiel doet verslag van haar deelname an het europees Jeugd Olympisch Winter Festival 

Van 25 tot 30 januari jl. werd ik uitgezonden naar het EJOWF (Europees Jeugd Olympisch Winter Festival) in Vorarlberg en Liechtenstein.

Er deden 45 landen aan mee en meer dan 900 sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar.
Het Nederlandse team bestond uit 3 alpine skiërs en ik zelf.
De openingsceremonie was echt geweldig, een mooie show inclusief het Olympische vuur en de eed. Wat was ik trots dat ik de Nederlandse vlag mocht dragen. Op maandag had ik mijn korte kür. Die ging best aardig en ik eindigde op de 13e plaats. Op woensdag de lange kür. Ik wilde zo graag een goede lange kür schaatsen. Helaas ging deze kür volledig de mist in.

Uiteindelijk ben ik toch nog als 15e geëindigd. Overall heb ik ook de 15e plaats van de 30 deelneemsters behaald. Op donderdag ben ik mijn NL teamgenoten de alpine skiërs gaan aanmoedigen en op vrijdag was alweer de sluitingsceremonie. Het was leuk om kennis te maken met andere topsporters en sporten en een super mooie ervaring. Ik hoop dat er nog meer mooie ervaringen mogen volgen.

Kyarha van Tiel