VERSLAGEN


Eva Lim
Eva Lim – Maart 2014

Nederlands Kampioenschap en het 3e SKN Kamp


Nederlands kampioen 2014

Ik heb al 9 Open Nederlandse Kampioenschappen mogen meemaken in de 15 jaar dat ik kunstschaats. Op alle 9 Kampioenschappen wist ik een medaille te behalen; 2 keer goud in de categorieën ‘Novice Dames’ en ‘Junioren Dames’ en 6 keer zilver in de categorieën ‘Debs Dames’, Junioren Dames’ en ‘Senioren Dames’. Afgelopen februari heb ik mijn 9e Kampioenschap gereden en heb ik opnieuw een medaille kunnen behalen. Deze keer was het echter heel bijzonder voor mij omdat ik, geheel onverwacht, voor het eerst sinds ik in de categorie ‘Senioren Dames’ rijdt de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Tijdens de prijsuitreiking kwamen Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra samen de medailles uitdelen en Joan heeft mij toen ook meteen verteld dat ik in SKN opgenomen zou worden.

De periode tussen de uitslag en het moment van de prijsuitreiking is als een soort roes in een sneltrein vaart aan me voorbij gegaan. In de week na het Kampioenschap heb ik pas echt kunnen genieten van mijn medaille omdat ik toen langzaam pas ging beseffen wat er gebeurd was. Ik voel me trots om te kunnen zeggen dat ik Nederlands Kampioen 2014 ben geworden.
Het onverwachtse randje aan dit Kampioenschap maakte het voor mij extra speciaal.

Mijn eerste SKN KAMP

Halverwege februari heb ik het voorrecht gehad om als gast een halve week mee te mogen trainen met het SKN kamp dat toen plaatsvond. Ik heb er destijds extra van genoten omdat ik niet had verwacht dat ik ooit nog bij een ander SKN kamp aanwezig zou zijn. Maar eind maart was ik er toch bij. Dit was voor mij het eerste ‘officiële’ SKN kamp en meteen kreeg ik er ook nog een extraatje bij; ik was een van de 5 gelukkigen die een korte kür mocht laten maken bij de bekende Canadese choreografe Julie Marcotte. Samenwerken met Julie was fantastisch, ze was altijd bruisend van energie en haar kijk op kunstschaatsen en haar manier van kuren maken was heel verfrissend. Ik heb er erg van genoten en mijn nieuwe korte kür is echt prachtig geworden. Ik zal er nog hard aan moeten werken om alles in mijn systeem te krijgen maar ik zal dit met heel erg veel plezier doen.

Uiteraard heb ik in het kamp ook nog kunnen werken met Manon Perron voor het technische gedeelte. Ik heb al eerder met Manon mogen werken en iedere keer opnieuw is het een ongelooflijke ervaring. Wat ik zo fijn vind aan de manier waarop Manon lesgeeft is haar enthousiasme (dat nooit op lijkt te raken) en haar kijk op de techniek. Deze is eigenlijk zo eenvoudig dat je jezelf iedere keer opnieuw dezelfde vraag stelt: ‘waarom was ik nou ook alweer zo moeilijk aan het doen?’. Dit is een ‘gave’ die ik nog niet eerder heb mogen meemaken bij een coach. Ik ben daarom ook dankbaar dat ik via SKN nog vaker de kans zal krijgen om met haar te mogen werken.

Eva Lim