VERSLAGEN

Daya Aerts  – Februari 2014

Tweede SKN Kamp


Het tweede SKN-kamp vond ik heel leuk en leerzaam. Op het ijs kreeg ik les van mijn coach Fiori Smid of van Manon Perron. Bij Manon leerde ik de techniek heel goed voor een bepaalde sprong of pirouette, die ik verder kon oefenen bij mijn coach Fiori Smid. Manon leerde me oefeningen waardoor ik meer controle over mijn lichaam kreeg. In het eerste kamp gebruikte ik mijn knie niet goed waardoor de sprong niet goed ging. Manon zei dat als ik mijn knie gebruikte dat het dan veel beter zou gaan. Manon zei ook dat ik er de hele tijd aan moest denken en dat ze in het tweede kamp verbetering wilde zien. In het kamp kregen we niet alleen schaatsles maar ook dansles en off-ice. Bij dansles deden we twee dansjes: een hiphopdans en een moderne dans. Die dansjes zorgen ervoor dat je de muziek leert voelen en de bewegingen in je kür mooier en groter maakt. De off-ice les is op het droge. Daar leer je goed voor je spieren te zorgen en je leert oefeningen waardoor je spieren sterker worden. De regel is dat je altijd voor en na je schaatsles moet rennen en stretchen. In de pauze zat ik altijd in het café bij de open haard met mijn schaatsgenootjes.

Ik sliep tijdens het kamp in een huisje in de duinen met mijn schaatsgenootjes en een moeder. Na zeven dagen was ik heel erg moe, maar ik voelde me goed want ik heb veel geleerd voor bij de finale van de Nederlandse Kampioenschappen op 14 en 15 februari.’

Daya Aerts